Home » Geen categorie » Tafelaankleding voor een dinner party in de tuin

Tafelaankleding voor een dinner party in de tuin

  • Posted on: 12, 16, 2022
  • By :  
  • Categories : Geen categorie 
  • Reacties uitgeschakeld voor Tafelaankleding voor een dinner party in de tuin

Hoe leuk is het om een dinner party te organiseren? Daar hoort natuurlijk ook een mooi gedekte tafel bij. Hieronder een aantal tips om de mooiste tafel op te maken die bij jouw tuin dinner party past. 

Tafel dekken voor een tuinfeestje

Geeft u binnenkort een dinner party tuinfeestje? Het is ontzettend leuk om te dineren in uw eigen tuin op een warme zomeravond. Wilt u het goed aanpakken dan is het ook buiten handig om aan een kleurenpalet te houden. 

Wanneer er in de tuin veel groene kleuren zijn, is het mooi om dit door te trekken naar de aankleding op de tafel. Maak een kleurenpalet van wit, groen en goud. Zorg dat er altijd een goede balans van kleuren is. 

De basis voor een mooie tafelaankleding

Neem een eenvoudig wit tafelkleed. Uiteraard mag er altijd een werkje in zitten voor het luxe gevoel. Een wit tafellaken met een marble effect past altijd wel. Het is fijn om standaard in bezit te zijn van tafelkleden die altijd gebruikt kunnen worden met bijvoorbeeld een mooie loper. 

Strijk van te voren wel eerst de vouwen uit het kleed. Om een goede basis voor de tafel aan te leggen is het handig om het midden te doorbreken. Dit kan door middel van een tafelloper kleed of een ander soort afscheiding. Combineren is ook altijd mooi. Zorg dat het midden een centraal punt blijft van de tafel. Er zijn veel opties om een mooie afscheiding te maken. Op de loper kan een bijvoorbeeld een plant slinger gebruikt worden van nep of echte planten. Een voorbeeld is een eucalyptus slinger. Het geeft een luxe uitstraling en ook nog eens een heerlijk frisse geur. Met kaarsen of kleine vaasjes kan het afgemaakt worden.

Luxe terugbrengen met het servies

Hou het servies voor elke gast hetzelfde. Wat een mooie uitstraling geeft is om te gaan stapelen. Meerdere bordjes op elkaar geeft een luxe effect. Het onderbord kan bijvoorbeeld een andere kleur zijn dan het bordje die er bovenop ligt. Stem de glazen af met de drankjes die geserveerd worden. Maak het plaatje af door mooie servetten te gebruiken.

Omgeving verdient ook een beetje aandacht

Ga de hoogte in om mooie lichtslingers op te hangen. Chique slinger en ballonnen in de kleur van het thema maken de ruimte helemaal af. Een beetje extra decoratie is nooit verkeerd. Wanneer de locatie de tuin is, kan het mooi zijn om ook bloemen en planten terug te laten komen in op de tafel.

Comments are closed.