Home » Geen categorie » Creatieve oplossingen voor netjes wegwerken CV-ketel

Creatieve oplossingen voor netjes wegwerken CV-ketel

Tegenwoordig worden CV-ketels steeds kleiner. Vroeger waren het gigantische apparaten die opzichtig in de bijkeuken of een nog meer zichtbare plek hingen, tegenwoordig hangen ze vaak op zolder of zijn ze lang niet zo groot meer. Toch blijven het ondingen die soms voor je gevoel compleet op de verkeerde plek hangen. Je kunt dan natuurlijk een loodgieter inschakelen om de CV-ketel te laten verplaatsen, maar soms is er simpelweg geen betere plek of heb je er het geld of gedoe niet voor over om de ketel te (laten) verplaatsen. Voor jou hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om alsnog van die lelijke CV-ketel af te komen!

Laat de CV-ketel opvallen

De meest simpele manier is om de CV-ketel gewoon te versieren. Maak er een object van dat gezien mag worden, in plaats van zoveel mogelijk weg te stoppen. Als je iets overduidelijk wilt wegstoppen en het is alsnog zichtbaar, gaat dat vaak irriteren. Het is dan doorgaans voor je gevoel veel fijner als het object gezien mag worden en van een leuke schildering of in ieder geval een leuk kleurtje verf voorzien wordt.

Je kunt er bijvoorbeeld bloemen op schilderen of de CV-ketel een contrasterende kleur geven. Zo zal de CV-ketel nog meer opvallen dan ‘ie al deed, maar dat hoeft dus helemaal niet vervelend te zijn!

Maak een kast om de CV-ketel heen

Een andere optie is om de CV-ketel als het ware te verstoppen. Je kunt hem natuurlijk niet zomaar ergens anders hangen, maar je kunt er wel iets omheen bouwen zodat de CV-ketel niet meer direct zichtbaar is als je de ruimte betreedt. Denk bijvoorbeeld aan een houten kast die je eromheen timmert. Als de CV-ketel niet zo groot is heb je er meteen wat extra opbergruimte bij!

Let op de veiligheid

Houd overigens wel goed in de gaten dat de warmte van de ketel weg kan en er geen brandgevaar ontstaat. Brand in huis is wel het laatste wat je wil! Zorg daarnaast voor voldoende ventilatie en verse lucht voor de ketel. Om gas te verbranden heeft de ketel zuurstof nodig, dat ergens vandaan moet komen. Klinkt dit allemaal iets te gevaarlijk of ingewikkeld? Op deze website kun je experts vinden die graag helpen en adviseren!

Houdt ook rekening met het onderhoud. Je kunt een CV-ketel wel helemaal wegstoppen achter planken en een dikke laag verf, maar als je er een keer bij moet dan zal je alles weer open moeten halen. Niet iets waar je op staat te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *