Home » Geen categorie » Een lichtstraat kopen

Een lichtstraat kopen

Wanneer je een aanbouw hebt aan huis met een plat dak dan kan het voorkomen dat er te weinig licht naar binnenkomt. Dat kan natuurlijk wanneer er aan de voor- en eventueel zijwanden te weinig ramen staan. Om dit op te lossen kan je lichtkoepels of eventueel lichtstraten gebruiken. Lichtstraten zijn eigenlijk platte lichtkoepels maar dan met een groot oppervlak. Een lichtstraat is veel mooier dan wanneer men meerdere lichtkoepels tegen elkaar zouden plaatsen. Wanneer je dat zou doen zie je steeds de tussennaad van de lichtkoepels, bijvoorbeeld om de 60 cm. Een lichtstraat is daarom veel mooier. Een lichtstraat kan een maat hebben van bijvoorbeeld 60 cm x 240 cm. Er zijn er zelfs die nog groter zijn. In principe is een lichtstraat in verhouding goedkoper dan lichtkoepels.

Materiaal van lichtstraten

Natuurlijk zijn alle materialen, die voor lichtstraten worden gebruikt, uitvoerig getest door Niek Roos. Iedere lichtstraat zal moeten voldoen aan alle veiligheidseisen maar ook aan het isolerend vermogen. Gecrediteerde instellingen beproeven of de lichtstraten geschikt zijn om te gebruiken. De profielen waarin het glas wordt bevestigd zijn gemaakt van aluminium wat is gepoedercoat. Hierdoor krijgt de aluminium omlijsting een weersbestendig karakter. Ook de eventuele zijpanelen, als ze worden gebruikt, worden voordat ze worden gebruikt, gepoedercoat. Omdat alles zeer goed moet isoleren worden de zijplaten voorzien van Styrofoam.

Materiaal voor de bovenzijde

Voor het lichtdoorlatende deel wordt glas, acrylaat of polycarbonaat gebruikt. Indien men besluit om glas te gebruiken dan zal men voor minimaal twee glazen platen gaan. De bovenste laag voorziet men van een vuilafstotende laag. Dit doet men om te voorkomen dat deze glaslaag snel vuil wordt. De binnenste laag is extra versterkt om te voorkomen dat men door de lichtstraat zou kunnen vallen. Tussen de twee lagen glas wordt argongas ingepompt. Dat geeft een extra isolerend karakter. Er kan ook kunststof worden gebruikt zoals acrylaat of polycarbonaat wat zelfs 300x sterker is dan glas. Daarbij is dit materiaal brandveilig en houdt het de UV stralen tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *