Home » Geen categorie » Een nieuw interieur: hier let je op

Een nieuw interieur: hier let je op

Wil jij al jaren de keuken verbouwen, een serre aanbouwen of een nieuwe badkamer laten plaatsen? Bij een grote verbouwing komen veel dingen kijken waar je rekening mee dient te houden. Een interieurarchitect kan jou adviseren en ondersteunen tijdens de verbouwing. Lees hier nuttige informatie over het vinden van een geschikte interieurarchitect.

 

Werkzaamheden interieurarchitect

Een interieurarchitect gaat samen met jou op zoek naar je wensen en stijl. Op basis van een intakegesprek maakt hij of zij een schets of 3D ontwerp. Tevens ontvang je advies over materialen, kleuren en meubelen. Ben je tevreden over de schets? Dan kan je ervoor kiezen zelf aan de slag te gaan of de interieurarchitect kan je hierbij helpen. Je kiest dan voor bouwbegeleiding. Een interieurarchitect zal de inkopen voor je doen, op zoek gaan naar aannemers en gedurende de gehele verbouwing aanwezig zijn. Hiermee bespaar je veel tijd.

 

Het vinden van een geschikte interieurarchitect

Een interieurarchitect kan gespecialiseerd zijn in een specifiek werkgebied of allround ervaring hebben. In je zoektocht naar de geschikte interieurarchitect voor jouw project ga je op zoek naar iemand die het beste aansluit op jouw eigen stijl en woonwensen. Kies je voor een Oosters getinte badkamer of keuken? Zoek dan een interieurarchitect die hier in is gespecialiseerd voor het beste advies. Vergelijk interieurarchitecten op de volgende punten:

  • Het portfolio: Op de website van de architect vind je vaak een portfolio. Aan de hand van voorgaande projecten bepaal je of de stijl van de architect aansluit bij jouw wensen.
  • De werkwijze: Elke architect heeft zijn of haar eigen werkwijze. Een architect neemt in sommige gevallen de volledige verbouwing van jouw over. Is dat waar je naar op zoek bent? Dan dien je hiermee rekening te houden in de zoektocht naar een geschikte architect.
  • De prijs: Het is lastig van te voren een budget op te stellen omdat de kosten afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Probeer toch om jouw maximale budget in het achterhoofd te houden in de vergelijking van architecten. Houdt hierbij ook rekening met eventuele onverwachte kosten die hier nog bij komen.
  • Garantieregeling: Een architect geeft vaak een tevredenheidsgarantie. Dit betekend dat een ontwerp net zo lang wordt vernieuwd totdat jij hiermee tevreden bent. Dit geld ook voor de andere onderdelen tijdens de verbouwing. De architect geeft daarentegen geen garantie over het geleverde werk.

 

Benieuwd naar de kosten van een architect? Op HomeDeal vind je een prijzenoverzicht en handige informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *