Home » Geen categorie » Raamfolie: een vrolijk getint raam zonder het glas te vervangen

Raamfolie: een vrolijk getint raam zonder het glas te vervangen

Folie voor het raam is om het maar even snel samen te vatten een folie dat je op je raam plakt zodat het er mooier uitziet ook kun je het er voor een aantal verschillende redenen oplakken hier zal ik later verder op ingaan maar voor nu moet je vooral weten dat plakfolie een heleboel gave verschillende eigenschappen heeft.

Redenen om raamfolie te gaan gebruiken

Er zijn een heleboel goede redenen om folie te gaan gebruiken en ik zal hier ook een heleboel noemen zoals: het biedt een stukje privacy, doordat je het raam afplakt is het moeilijk om naar binnen te kijken en dit kan zeker een veiliger gevoel bieden. Verder is het ook beschermend tegen inbrekers, de meeste soorten raamfolie houden glas als het gebroken wordt bij elkaar dus als een inbreker je raam intikt kan hij alsnog niet binnenkomen. Hetzelfde geldt voor een voetbal die uw ruit breekt de scherven blijven bij elkaar en komen dus niet op de grond waardoor niemand gewond raakt. En de laatste reden die ook erg belangrijk is: folie voor het raam is erg aanpasbaar en daardoor kun je het bestellen in een kleur of motief die jij mooi vindt.

Een ander alternatief voor op het raam: spiegelfolie

Spiegelfolie wordt vooral gebruikt zodat mensen vanuit buiten niet meer naar binnen kunnen kijken maar het wordt ook gebruikt voor decoratieve doeleinde. Er zijn twee soorten spiegelfolie: raamfolie en wandfolie. Dit soort folie is voor ramen en wandfolie is voor wanden en muren. Spiegelend plakplastic werkt echter niet alleen voor wanden en muren, maar kan ook toegepast worden als glasfolie. Zoals gezegd kun je dit soort folie handig gebruiken als je bijvoorbeeld geen inkijk wenst, indien je bijvoorbeeld langs een drukke straat woont. Wist je trouwens ook dat het een zonwerend effect heeft en je dus geld op bespaart via de energierekening?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *