Home » Geen categorie » Veilig wonen begint met de juiste sloten

Veilig wonen begint met de juiste sloten

 

We willen de kans op een inbraak allemaal zo klein mogelijk maken. U moet er immers niet aan denken, dat u een deel van uw inboedel verliest of dat er gevaarlijke situaties in uw woning ontstaan tijdens de inbraak. Er is echter een trend gaande, waarbij inbrekers steeds gewelddadiger te werk gaan als de bewoners van hun doelwit thuis blijken te zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden op de markt om de kans op een inbraak in uw woning te minimaliseren. Een goede beveiliging begint met kiezen en installeren van de juiste sloten. U kunt dit zelf doen, maar ook laten doen door een gespecialiseerde slotenmaker bij u in de buurt! Zo weet u zeker, dat de sloten op een correcte wijze zijn geplaatst.

Tweepuntsloten en driepuntsloten in deuren

In veel woningdeuren wordt gebruik gemaakt van cilindersloten. Dit type sloten komt voor in meerdere modellen, die ofwel een, ofwel twee of in het beste geval drie contactpunten met de deurpost van uw woning hebben. De cilindersloten met een contactpunt worden voornamelijk gebruikt in ramen of in deuren van schuttingen en tuinhuisjes, deze sloten worden ook wel insteeksloten genoemd. De cilindersloten met twee contactpunten noemen we tweepuntsloten en zitten op veel woningdeuren. Heeft u momenteel ook tweepuntsloten? Vervang uw slot voor driepuntsloten!

Driepuntsloten zitten logischerwijs op drie punten met de deurpost verbonden, waardoor het een inbreker veel meer tijd kost om uw deur open te breken. De kans om betrapt te worden is hierbij dermate groot, dat een inbreker uw woning liever links zal laten liggen.

Inbraakpreventieapparatuur installeren

Naast de juiste sloten kunt u de beveiliging van uw woning uitbreiden met inbraakpreventieapparatuur, waarvan bewegingssensoren en elektronische camera’s voorbeelden zijn. Inbraakpreventieapparatuur kunt u bij de meeste bouwmarkten en hobbywinkels zelf aanschaffen, maar u kunt dit ook via een slotenmaker doen. Het voordeel van een slotenmaker is dat u zeker weet dat de apparatuur volledig en naar behoren werkt en dan deze apparatuur op de juiste plek in uw woning geïnstalleerd wordt. De plek van inbraakpreventieapparatuur is namelijk van groot belang voor een optimaal resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *