Home » blog » Waar moet je op letten bij het maken van een kantoor?

Waar moet je op letten bij het maken van een kantoor?

Voor velen is het een balangrijk onderdeel op het werk. Vele onderschatten het belang van een goed design van het kantoor. Dit kan namelijk een enorm verschil maken voor je eigen productiviteit. Ook is het vaak de presentatie voor je bedrijf waar potentiele klanten vaste klanten kunnen worden.

Het is belangrijk voor een bedrijf om als merk consistentie uit te stralen. Dit geldt voornamelijk voor de afdeling marketing. Denk maar eens aan de website, presentatieboeken, visitekaartjes en dat geldt dus ook voor kantoorruimtes. Weerspiegel dit dus door heel het bedrijf heen. Als voorbeeld, als het bedrijf formeel en serieus is in de branche waarin je werkt maar het kantoor oog chaotisch met vele felle kleuren dan geeft u een gemengd bericht af naar je klanten. Maak de presentatie in lijn met de branche, een koud en kille look voor een kinderdagverblijf komt vreemd over.

Productiviteit verhogen

Er zijn allerlei ideeën over welk type kantoorinrichting het beste is voor het bevorderen van productiviteit, denk hierbij aan luchtzuiverende planten bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat de verlichting in de kamer helder genoeg is. Zeker als er weinig buitenlicht is. Als dit niet zo is kan je een slaperig gevoel krijgen. Zet echter ook geen hele scherpe lampen neer, daar kan je weer hoofdpijn van krijgen. Probeer lampen te installeren die aangesloten zijn op een dimmer. Let ook op de temperatuur, het kan de concentratie hevig beinvloeden. Rond de 20 graden Celsius is een goede temperatuur. Probeer het zelf uit wat fijn aanvoelt. Probeer geluidsvrije ruimtes te creëren. Het continue horen van geluiden kan je snel afleiden.

Uitnodigend maken

Ook al zou je kantoor formeel moeten zijn moet het ook uitnodigend werken. Je wilt ten slotte niet potentiële werknemers of klanten ongeïnteresseerd maken als ze jouw kantoor binnen komen. Allerlei kleine details kunnen de eerste indruk van verpesten. Als de stoelen zichtbaar oncomfortabel zitten kan dit bijvoorbeeld aangeven dat jouw bedrijf het comfort van de werknemers niet tot prioriteit maakt. Als er geen voor de hand liggende lunchruimte is, denken potentiële medewerkers misschien dat er geen ruimte is om medewerkers op kantoor te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *