Home » Geen categorie » Wat is teak?

Wat is teak?

Teak is een grote naam in de hout industrie. Het hout wat van origine afkomstig is van de teakboom wat oorspronkelijk alleen in Zuidoost-Azië groeide, maar nu ook in tropische gebieden word gepland.

Het teakhout word vaan gebruikt voor luxe meubels, binnen en buitenmeubels. Ook wordt het vaak gebruikt in de scheepsbouw. Teak hout wordt voornamelijk gebruikt in de meubelindustrie omdat het zo goed bestendig is tegen extreme omstandigheden, denk aan regen en wind. Het heeft weinig onderhoud nodig en is daarom ook in vraag door mensen die vaak van huis zijn of verder niet veel onderhoud willen hebben aan hun meubels. Het beste teakhout is het oudste, deze variant van het hout heet Djati. Vroeger zijn er ontzettend veel huis in Zuidoost-Azië van dit soort hout gemaakt. Tegenwoordig worden al deze huizen opgekocht door meubelmakers die op deze manier op een goedkopere manier aan het hout willen komen.

Waarom gebruiken we teak?

Dat wat de meeste aantrekt tot teakhout is dat het een warme en gezellige uitstraling heeft. En zoals hiervoor gezegd, mensen zoals u en ik willen meestal niet een paar uur per week staan schoonmaken omdat uw meubels vies zijn geworden. Teakhout is meest duurzame soort in zijn soort, daarom ziet u dat er vaak een lange garantie of terugbreng garantie opzit.

Als u wilt dat uw teakmeubelen er altijd goed uitblijven zien wordt er aangeraden de meubels één keer paar schoon te maken met water en een klein beetje soda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *